De Ziua Națională, 15 asistenți medicali decorați de președintele României . Ce mesaj are un asistent medical pentru colegii săi

Pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României zeci de cadre medicale și profesori implicați în lupta împotriva COVID-19 au fost decorați de Klaus Iohannis.

De Ziua Națională, 15 asistenți medicali decorați de președintele României . Ce mesaj are un asistent medical pentru colegii săi

Președintele României a decorat în cadrul unei ceremonii care a avut loc astăzi la Palatul Cotroceni 46 de medici, 15 asistenți și 20 de profesori. Decorațiile au fost acordate pentru „aportul adus în lupta împotriva coronavirusului”.

,,1 Decembrie este însă și prilejul de a mulțumi unor personalități remarcabile, care, prin activitatea lor de zi cu zi, fac România mai bună. Astăzi, îmi revine bucuria de a le onora eforturile depuse și de a le transmite gratitudinea întregii societăți. Ziua Națională a României marchează respectul pe care îl vom purta mereu unei generații care s-a dedicat trup și suflet împlinirii unui ideal măreț și reprezintă simbolul unității, al sacrificiului și al speranței poporului român.

Aceste valori sunt mai actuale ca niciodată și se cuvine ca acum să arătăm recunoștința noastră celor care, prin sacrificiul lor, au grijă de sănătatea și de viața noastră. Sunt aproape doi ani de când cursul normal al existenței noastre cotidiene a fost perturbat dramatic, ca urmare a pandemiei de COVID-19. Se află printre noi oameni care zi de zi au îndurat noi teste de rezistență și de adaptabilitate”, a declarat Klaus Iohannis. În ceea ce-i privește pe medici, președintele României a subliniat că vocația și înzestrările extraordinare ale acestora, native sau cultivate, pot explica faptul că, în ciuda riscurilor, a oboselii și a condițiilor extrem de grele, nu și-au pierdut optimismul că pot învinge boala și nu au ezitat în misiunea dumneavoastră fundamentală, aceea de a proteja sănătatea semenilor. 

,,Prin dragostea pentru viață și pentru oameni, v-ați avântat mereu în prima linie a luptei împotriva pandemiei.Echipele de îngrijire critică din care faceți parte s-au aflat alături de români în fiecare zi, luptând pentru salvarea celor în suferință. Este un efort susținut într-un mediu de lucru dificil, pe care doar oamenii curajoși și devotați pot să-l facă și, de aceea, vă sunt profund recunoscători.

Distincțiile conferite astăzi reprezintă o recunoaștere a meritelor oamenilor care aduc cinste țării noastre. Pandemia de COVID-19 ne afectează pe toți și, oricât am încerca, nu vom reuși să stopăm această criză sanitară fără solidaritate și unitate.

Inspirați de exemple ca dumneavoastră, trebuie să acționăm prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziție, pentru a recăpăta ceea ce acest virus ne-a răpit și ceea ce ne lipsește cel mai tare în zile ca aceasta: apropierea celor dragi, sentimentul de siguranță, bucuria strângerii de mână și a îmbrățișării”, a afirmat președintele României.

Viorel Presler, asistent medical principal Hematologie Imunologie și Transfuzii la SUUB are un mesaj pentru totți colegii săi de breaslă din România: ,,Să își iubească poporul din care au crescut și format și să fie onorați că pot să se jertfească pentru acest popor”.

De Ziua Națională le urăm și noi tuturor românilor, asistenți medicali de pretutiindeni multă sănătate și putere de muncă.