COVID-19 în România: Două noi decese în rândul asistenților medicali

Astăzi este o zi neagră în sănătate, fiindcă alți doi asistenți medicali din România au fost uciși de COVID-19. Până astăzi la nivel național, conform datelor furnizate de Grupul de Sănătate Strategică, 2.026 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. România a înregistrat ieri un număr record al cazurilor noi de îmbolnăvire de la începutul pandemiei, respectiv 889 de cazuri.

COVID-19 în România: Două noi decese în rândul asistenților medicali

Asistentul medical Ionică Taftă Potop avea 49 ani și lucra la Spitalul „N.N.Săveanu” Vidra, județul Vrancea, fiind și liderul sindicatului Sanitas. ,,Cu imensă tristețe aducem un ultim omagiu colegului nostru Ionică Taftă Potop, asistent medical la Spitalul „N.N.Săveanu” din Vidra, județul Vrancea. Un om cu o mare calitate sufletească, de un desăvârșit profesionalism, iubit de comunitate. Meseria era mai presus de toate. Ionică este, din nefericire, o nouă victimă a virusului ucigaș! Condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a postat Oamgmamr Filiala Vrancea pe pagina de facebook.

Celălalt asistent medical, Florin Cazacu avea 46 de ani și lucra la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova. Federația Hipocrat și Sindicatul Unimedical transmit condoleanțe familiei asistentului medical Florin Cazacu. ,,Colegul și profesionistul Florin Cazacu, asistent la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova, a decedat fiind victimă a COVID-19. O formă severă a acestei boli i-a fost fatală, deși nu suferea de alte afecțiuni.Transmitem familiei, soției și celor doi copii, care au fost testați și ei pozitiv cu COVID-19, toată susținerea noastră.

Federația Solidaritatea Sanitară transmite condoleanțe familiilor îndurerate și atrage atenția autorităilor asupra sacrificiului suprem plătit de unii colegi și drama prin care trec acum toți angajații din sănătate, lucrând în condiții inumane, 8 ore sau chiar 12 ore în aceleași echipamente individuale de protecție.
,,Sperăm să nu fie zadarnice și să constituie argumente suficiente în fața indiferenței Ministerului Sănătății și a Guvernului față de dialogul social și propunerile esențiale pentru sănătatea și securitatea salariaților din sănătate. Între timp numărul deceselor din rândul cadrelor medicale a ajuns la 24 de salariați doar din sectorul de activitate sănătate, la care se adaugă o infirmieră și un asistent social salariați din sectorul asistență social”, susține Federația Solidaritatea Sanitară pe facebook.


Record de cazuri noi și la nivel mondial
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat ieri că avem de-a face cu un număr record de cazuri de contaminare cu noul coronavirus înregistrate în 24 de ore în întreaga lume, pentru prima dată de la debutul pandemiei, adică peste un sfert de milion. Numărul total al îmbolnăvirilor a depășit 14 milioane pe glob. Infectarea cu virusul SARS-COV 2 la nivel european arată astfel: până la data de 18 iulie 2020, au fost raportate 1.616.161 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andorra. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Regatul Unit, Spania, Italia, Franţa și Germania. 

Sursa foto: Federația Solidaritatea Sanitară