Ce schimbări aduce COVID-19 pentru asistenții medicali din România

Faptul că asistenții medicali din România se confruntă cu epidemia de COVID-19 este o noutate, dar nu se întâmplă doar la noi. 159 de state din lumea întreagă se confruntă cu coronavirusul SARS-COV2. Personalul medical este în linia întâi în lupta cu virusul și fiecare țară ia măsuri în funcție de gravitatea situației și de resursele pe care le are. Aflați ce măsuri au luat autoritățile române și care-i privesc în mod direct pe asistenții medicali.

Ce schimbări aduce COVID-19 pentru asistenții medicali din România

Un decret prezidențial, emis de Klaus Johannis pe 16 martie 2020, permite unităților sanitare și serviciilor de asistență social angajarea de personal medical fără concurs, la nevoie, pe durată determinată de 6 luni. Primul spital care și-a deschis porțile pentru asistenții medicali este Institutul Marius Nasta, care a anunțat ieri, 18 martie 2020 că angajează asistenți medicali.

,,Poate aplica oricine, important să aibă condițiile minime. Este o ocazie bună pentru debutanți să înceapă activitatea”, a declarat pentru Jurnalulasistențilormedicali.ro dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Capitală, referindu-se în mod special la asistenții medicali. Unitatea sanitară bucureșteană are nevoie de 11 asistenți medicali generaliști, din care 7 posturi sunt pentru ATI și 4 pentru secțiile de pneumologie. Noii angajați vor oferi asistență pacienților infectați cu coronavirus, pe care va urma să-i primească institutul și vor avea contract pe durată determinată.

Mai multe detalii despre înscrierea pentru un job vacant  găsiți pe siteul Institutului Marius Nasta.

Elevii școlilor postliceale ar putea fi recrutați la nevoie

Grupul de Comunicare Strategică  a anunțat pe 17 martie 2020, că ar putea face recrutări în fiecare județ în care există școli postliceale sanitare, începând cu cei din anul 2. Elevii recrutați vor desfășura activități de sprijin doar în cazul depășirii capacității curente a unităților medicale. Iar dacă se va întâmpla acest lucru, comitetele județene și locale de urgență se vor asigura de cazarea și hrănirea elevilor recrutați.