Cadre medicale mai puțin dispuse să lucreze din cauza lipsei echipamentelor de protecție pentru COVID-19

Lipsa echipamentelor de protecție împotriva noului coronavirus îi determină pe angajații australieni din serviciile de asistență medicală să se gândească serios la disponibilitatea lor de a munci. Potrivit unui sondaj, aproximativ 60 la sută din cadrele medicale au spus că sunt mai puțin dispuse să lucreze acum în plină pandemie de coronavirus decât de obicei.

Cadre medicale mai puțin dispuse să lucreze din cauza lipsei echipamentelor de protecție pentru COVID-19

Cercetările conduse de Universitatea Edith Cowan (ECU) au confirmat că dificultățile de accesare a echipamentelor individuale de protecție (EPI) îi fac pe angajații din sănătate să pună la îndoială disponibilitatea lor de a lucra în timpul pandemiei COVID-19. Peste 350 de medici, asistenți medicali și paramedici au participat la un sondaj și aproximativ jumătate ei au raportat lipsa de acces la EIP necesară pentru a-și face munca în siguranță.

,,Medicii au fost mai dispuși să raporteze lipsa de acces la EIP în comparație cu paramedicii și asistenții medicali", a spus profesorul Erin Smith de la Școala de Științe Medicale a Universității Edith Cowan.

Personalul medical, în proporție de 70 la sută, a declarat că i s-a cerut să își raționalizeze utilizarea PPE și aproximativ 30 la sută a apelat la utilizarea unor forme non-tradiționale sau neverificate de PPE pentru a se proteja.

Peste 20 la sută dintre participanții au raportat că au fost testați pentru COVID-19, iar 30 la sută au ales să se izoleze fizic de ceilalți membri ai familiei lor, inclusiv dormind în camere diferite sau mutându-se din casă în încercarea de a-i proteja pe cei dragi.

Dr. Brennen Mills, de la ECU a constatat că angajații din sănătate au fost mai preocupați de expunerea la COVID-19 la locul de muncă, 61 la sută făcându-și griji că vor fi infectați personal cu COVID-19. Mai mult, 77 la sută dintre lucrătorii din asistență medicală au raportat că sunt îngrijorați că ar putea fi infectați colegii lor. Asistenții sunt mai preocupați decât paramedicii cu privire la infectarea personală, mai îngrijorați că vor fi infectați colegii lor și mai îngrijorați că își vor expune pacienții la COVID-19.

„Am văzut că 81 la sută dintre participanți au sugerat că sunt preocupați de expunerea membrilor familiei la virus”, a spus profesorul Smith, completând că pentru 41 la sută, această preocupare a fost considerată „extremă”.

„Sunt îngrijorați că, făcându-și slujbele, ar putea să meargă acasă și să-i infecteze pe cei dragi. Și au tot dreptul să fie preocupați când văd mii de lucrători din domeniul sănătății din întreaga lume infectați și sute de morți”, e de părere Erin Smith.

Aproape 80 la sută dintre participanți au început să-și cântărească obligația profesională („ar trebui să muncesc”) cu riscul personal („m-aș putea infecta, aș putea infecta familia)”, iar aproximativ 60 la sută au spus că sunt mai puțin dispuși să lucreze acum decât de obicei.