Asistenții medicali vor de ziua lor să se facă investiții reale în forța de muncă din Sănătate

Ziua Internațională a Asistenților Medicali 2022 este celebrată pe 12 mai în fiecare an. Consiliul Internațional al Asistentelor (ICN) a stabilit tema din acest an și face apel la acțiune pentru a sprijini profesia și pentru a se face investiții reale în asistența medicală.

Asistenții medicali vor de ziua lor să se facă investiții reale în forța de muncă din Sănătate

Ziua Internațională a Asistenților Medicali 2022 își propune să aducă un omagiu asistenților medicali de pretutindeni și nu întâmplător a fost aleasă pe 12 mai, de aniversarea nașterii lui Florence Nightingale.

Consiliul Internațional al Asistentelor (ICN) a declarat că mesajul din acest an de  Ziua Internațională a Asistenților Medicali se va axa pe necesitatea unei investiții reale în forța de muncă din întreaga lume. „Asistentele: o voce care să conducă – Investește în asistență medicală și respectă drepturile pentru a asigura sănătatea globală”, este tema din 2022.

 „Pandemia ne-a arătat prea clar că avem nevoie de o investiție reală în profesia de asistent medical pentru a asigura sănătatea globală. Și drepturile, siguranța și bunăstarea asistenților medicali trebuie protejate. Lipsa asistenților medicali este o amenințare serioasă pentru sănătatea publică și trebuie abordată acum”, a declarat Howard Catton, directorul executiv al ICN pentru Nursing Times.

ICN va publica pe 12 mai un raport despre care dl Catton a spus că va prezenta „exact ce pași trebuie să luăm cu toții pentru a „investi în asistență medicală și a respecta drepturile pentru a asigura sănătatea globală”.

Colegiul Regal de Nursing va marca ziua cu propria sa campanie intitulată #BestOfNursing și va promova studii de caz despre diferența pozitivă făcută de personalul din asistență medicală.

„Ziua Asistenților Medicali, pe 12 mai 2022, este o oportunitate de a prezenta munca uimitoare a membrilor noștri și de a  mulțumi personalului medical din Marea Britanie. Anul acesta încurajăm personalul de îngrijire medicală, precum și membrii publicului, să ni se alăture și să ne împărtășească povestea #BestOfNursing – ar putea fi vorba despre îngrijirea oferită de tine sau de un coleg sau de îngrijirea oferită ție sau unei persoane dragi. În ciuda faptului că lucrează în circumstanțe dificile, personalul medical din întreaga lume continuă să depășească și să ofere pacienților îngrijiri de înaltă calificare, esențiale pentru siguranță, în fiecare zi”, a precizat Pat Cullen, Secretarul general și directorul executiv al RCN.

Anul trecut ICN atrăgea de Ziua Asistenților Medicali 2021 că pandemia COVID-19 riscă să dăuneze profesiei de asistent medical, arătând că mai mult de 1,6 milioane lucrători din domeniul sănătății din 34 de țări au fost afectați de COVID-19.