Apel la mobilizare pentru finalizarea Spitalului Modular ATI Piatra Neamț

Construcția Spitalului Modular ATI Piatra Neamț este în desfășurare, săptămâna aceasta urmând să se monteze unitățile modulare. Asociația Dăruiește Viață este cea care a luat această inițiativă de-a face un spital modular de terapie intensivă de 18 paturi, după ce incendiul din noiembrie 2020 izbucnit la secția de Terapie Intensivă a Spitalului a distrus secția de ATI.

Apel la mobilizare pentru finalizarea Spitalului Modular ATI Piatra Neamț

Spitalul Modular ATI Piatra Neamț va asigura pacienților în stare gravă condiții de tratament conform normelor europene, fără improvizații și va reda spitalului județean capacitatea de a trata pacienți în regim de terapie intensivă în siguranță.

,,Spitalul este gândit pentru a cuprinde 18 paturi, grupate în 3 saloane, este prevăzut cu zone de filtrare pacienți și personal medical, laborator de analize medicale și sterilizare, spații administrative și tehnice, centrală de tratare a aerului, chillere, instalație de gaze medicale și de fluide medicale”, susține asociația într-un comunicat de presă.

Spitalul Modular ATI Piatra Neamț pe care Asociația îl construiește pentru Moldova are nevoie de fonduri, motiv pentru care se face un apel la mobilizare pentru terminarea acestuia.

Timpul estimat de finalizare este de aproximativ 6 săptămâni. Într-un interviu acordat Jurnalului Asistenților Medicali, pe care îl veți putea integral în numărul 21 al revistei, cele două fondatoarele Asociației Dăruiește Viață Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu declarau că au reușit să strângă aproape un sfert din suma necesară de 2 milioane de euro.

,,Avem nevoie în continuare de sprijin. Sperăm ca oamenii să fie solidari cu Moldova, nu doar cu Piatra Neamț și să se alăture proiectului – este un proiect făcut la standarde europene, de către specialiști, fără improvizații, un proiect care să permită tratarea pacienților în siguranță. Persoanele fizice pot dona pe site-ul www.daruiesteviata.ro în campania creată special pentru Piatra Neamț sau prin SMS la 8826 cu textul NEAMT (donație unică de 2 euro doar de pe teritoriul României). Companiile pot redirecționa 20% din impozitul pe venit sau pe profit aferent trimestrului 1 până la 31 martie printr-un contract de sponsorizare”, a precizat Carmen Uscatu.

Contractul de sponsorizare poate fi completat online, în doar 2 minute. Din suma totală necesară investiției, Dăruiește Viață mai are nevoie de aproximativ 1.3 milioane de euro.

 ,,Ne bazăm în continuare pe solidaritatea oamenilor din zonă și a comunității foarte mari de români din regiunea Moldovei care a plecat în afara țării. De asemenea, sperăm ca tot mai multe societăți care-și desfășoară activitatea economică în Moldova să contribuie – este un proiect care aduce beneficii directe comunității locale și oamenilor pe care îi deservesc”, a spus Oana Gheorghiu.

 În cadrul inițiativei #NoiFacemUnSpital a fost construit Spitalul Modular 1 Elias pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19. Spitalul modular 1 Elias funcționează la capacitate maximă, încă de la deschidere, și a tratat deja aproximativ 800 pacienți COVID-19 în cele 38 de paturi. Spitalul de la Piatra Neamț este al doilea spital modular ridicat de Dăruiește Viață, într-un an de la declanșarea pandemiei, după Spitalul Modular 1 Elias.