Angajații din domeniul sănătății ar trebui să primească primii vaccinurile anti-COVID-19

Angajații din domeniul sănătății, personalul din centrele de îngrijire a vârstnicilor ar trebui să primească primii vaccinurile anti-COVID-19, este recomandarea un grup consultativ al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC).

Angajații din domeniul sănătății ar trebui să primească primii vaccinurile anti-COVID-19

Peste 21 de milioane de cadre medicale ar trebui să beneficieze de aceste vaccinuri. În jur de 3 milioane de americani lucrează sau locuiesc în unități de îngrijire a vârstnicilor pe termen lung. Persoanele din centrele de îngrijire pe termen lung a bătrânilor au reprezentat 6% din toate cazurile și 40% din toate decesele provocate de COVID-19 în Statele Unite, potrivit unei prezentări făcute de grupul consultativ american.

Noul coronavirus a ucis aproape 270.000 de persoane până acum în Statele Unite și a infectat peste 13,5 milioane. Cel puțin 243.000 de infecții confirmate de COVID-19 au apărut în rândul personalului medical.

Oficialii americani se așteaptă să aibă la dispoziție aproximativ 40 de milioane de doze de vaccinuri de la Pfizer și Moderna distribuite până la sfârșitul anului - suficient pentru a imuniza 20 de milioane de oameni cu vaccinul anti-COVID-19 în două doze.În 2021, se anticipează livrarea a cinci până la 10 milioane de doze de vaccin în fiecare săptămână.

Următoarea etapă a vaccinărilor prioritare s-ar putea concentra asupra lucrătorilor esențiali, cum ar fi educatorii, lucrătorii din industria alimentară și agricolă, poliția, pompierii și angajații din transporturi, aceștia reprezintând aproximativ 87 de milioane de oameni. După aceea, ar putea fi următorii la rând pentru vaccinare persoanele în vârstă de 65 de ani și peste care reprezintă aproximativ 53 de milioane de oameni în SUA și adulții cu afecțiuni medicale cu risc crescut  de COVID-19, aproximativ 100 de milioane de persoane.

,,Dacă am avea vaccin pentru fiecare persoană din Statele Unite, ar fi o decizie ușoară. Dar nu avem și de aceea trebuie să facem o schemă de stabilire a priorităților pentru setul inițial de vaccinuri. Vrem să oferim vaccin celor care au cel mai mult nevoie în societatea noastră", a declarat Jose Romero, președintele grupului consultativ și secretarul de sănătate din Arkansas, potrivit Medicinenet.com.