Admitere UMFCD – 2021: Concurența la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală

Anul acesta s-a înregistrat un nou record privind numărul de candidaţi -3.427-pentru admiterea în UMF “Carol Davila” (UMFCD) din Bucureşti. Duminică 25 iulie, candidații la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală (FMAM) vor susține examenul de admitere în spațiile din cadrul Facultății de Farmacie.

Admitere UMFCD – 2021: Concurența la Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală

La FMAM, pe segmentul Moaşe şi Asistenţă Medicală Generală (4 ani de studiu, 240 de credite) sunt 104 locuri finanţate de la buget şi 11 locuri cu taxă, iar pentru alte specializări FMAM ( 3 ani de studiu şi 180 de credite) au fost repartizate 88 de locuri finanţate de la buget şi 12 de locuri cu taxă. În ceea ce privește concurența, la  FMAM (4 sau 3 ani de studiu) sunt 345 de candidaţi/192 de locuri.

,,Pentru admiterea la studiile de licență din cadrul Universității noastre asistăm și anul acesta la un nou record,  din perspectiva numărului candidaților înscriși, 3.427 de absolvenți de liceu, cu 101 mai mulți în comparație cu cei care au concurat anul trecut și cu peste 400 în plus față de numărul celor înscriși la ediția din 2019, ceea ce ne demonstrează un interes amplificat și continuu al tinerilor față de profesia de medic”, a declarat prof. dr. Viorel Jinga, Rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București.

Taxa de studiu pentru FMAM este 8.000 lei/an, ce va fi platită în 3 tranşe (prima tranşă - 50% din taxa anuală, a doua tranşă – 25% din taxa anuală şi a treia tranşă – 25% din taxa anuală).

Reguli privind organizarea examenului de admitere

Pandemia COVID 19 continuă și în 2021 să impună reguli stricte în ceea ce privește măsurile de prevenție împotriva răspândirii infecției cu noul Coronavirus , fapt pentru care Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti a decis păstrarea Centrului Expozițional Romexpo ca locație pentru desfășurarea examenului de admitere în facultățile de medicină și medicină dentară (Pavilioanele B1 și B2), iar pentru susținerea concursului de accedere în facultatea de farmacie și FMAM, organizatorii le-au pus la dispoziție candidaților spațiile din cadrul facultății de farmacie, respectiv cele din Palatul Facultății de Medicină din București. 

 Organizatorii examenului de admitere susțin că vor fi respectate cu strictețe toate măsurile de prevenire împotriva COVID 19, începând cu triajul epidemiologic, dezinfectarea mâinilor sau purtarea obligatorie a măștilor de protecție facială și bineînțeles distanțarea socială de minim 1,5 metri între candidați.

Înscrierea  candidaților și depunerea documentelor obligatorii (scanate în format pdf) la concursul de admitere, sesiunea iulie 2021 s-a efectuat și anul acesta, exclusiv on-line, pe platforma   dedicată  examenului  de  admitere,  care a putut fi accesată la  adresa web www.adm.umfcd.ro

Pe data de 14 iulie 2021 a avut loc un alt eveniment de admitere la Academia Europeană pentru Asistenți Medicali, unitate de învățământ care oferă acces la un program de studii universitare pentru asistenți medicali, de 3 ani, cu specializarea de Asistent Medical Generalist.