30.000 dolari pentru câștigătorii celei de-a 6-a ediții a Hackathon4Health 2022

Cea de-a 6-a ediție a Hackathon4Health, o inițiativă a companiei Johnson & Johnson România, care a avut parteneri de implementare Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București (UMFCD) prin Centrul de Inovație și e-Health (CieH) și Asociația Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB), și-a desemnat câștigătorii.

30.000 dolari pentru câștigătorii celei de-a 6-a ediții a Hackathon4Health 2022

Este a treia ediție dezvoltată împreună,  urmare a Acordului de Parteneriat academic-privat în domeniul digitalizării și inovației semnat în anul 2020. Evenimentul a avut loc în perioada 28-30 octombrie în format hibrid, în București, cu participarea fizică și online, prin intermediul platformei hackathon4health.ro

Hackathon4Health 2022 a reunit reprezentanți ai autorităților, profesioniști în domeniul sănătății, experți din diferite sectoare de business și reprezentanți ai mediului academic, de afaceri, precum și reprezentanți ai asociațiilor de pacienți, studenți la Medicină, Politehnică, precum și alte specializări, alături de echipele participante ce au dezvoltat soluții digitale inovatoare în decursul celor 48 de ore de hackathon. Evenimentul este recunoscut în rândul studenților și profesioniștilor din domeniul medical, tehnologiei și inovației deopotrivă și are obiectivul de a accelera progresul digital în sănătate și inovația prin dezvoltarea soluțiilor digitale inovatoare, precum și a unei platforme de colaborare care să contribuie la transformarea digitală în sănătate în România.

La ediția de anul acesta au participat 13 echipe, atât în cadrul evenimentului fizic, dar și online. Cele trei echipe desemnate câștigătoare de anul acesta, desemnate de juriul format din: Conf. Dr. Diana Loreta Păun - Consilier Prezidențial, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială a României, Georgiana Coșoveanu - Senior Manager, Governmental & Corporate Affairs, Johnson & Johnson România, Dr. Wargha Enayati - Fondator Enayati Medical City și Cleverage Venture Capital, Dr. Ștefan Busnatu - Prodecan, Facultatea de Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București, Coordonator al Centrului de Inovație și e-Health – UMFCD și Daniel Rosner - Șef de Lucrări, Universitatea Politehnică din București, Progam Manager Innovation Labs, sunt: TeleGeneration, RAAD Tech  și AIMinded; TeleGeneration a câștigat pentru: telemonitorizarea tensiunii arteriale a pacientelor ce dezvoltă patologii hipertensive asociate sarcinii și urmărirea acestora în postpartum, RAAD Tech pentru o aplicație pentru pacienți bazată pe algoritmi de Machine Learning care digitalizează, centralizează, interpretează și sumarizează informațiile regăsite în documentele medicale, eficientizând comunicarea cu medicul și scurtând timpul de diagnostic, iar AIMinded pentru Accelererarea tratamentului cancerului prin automatizarea analizei imaginilor în clinicile de radioterapie, cu ajutorul inteligenței artificiale.

 „Am fost încă o dată onorați de prezența participanților, mentorilor și membrilor juriului la acest eveniment. Le mulțumim că au răspuns invitației noastre de a participa la Hackathon4Health 2022 și de a contribui la evoluția sistemului de sănătate din România. Contribuția dumneavoastră în timpul Hackathon4Health, entuziasmul și inspirația au fost foarte apreciate. Toate proiectele pe care le-am văzut au un potențial imens de succes și un obiectiv comun, pentru beneficiul pacienților din România. Această competiție a ajuns la cea de-a 6-a ediție și acest lucru ne bucură enorm. Și în ediția de anul acesta am văzut un număr mare  de participanți, dar și o mulțime de proiecte ingenioase. Mulțumim mentorilor că au fost alături de noi și au oferit din know-how-ul lor către participanți. Tinerii noștri sunt cei care pot aduce schimbări în bine. Iar această schimbare în bine se va vedea în tehnologizarea sistemelor, în creșterea ariei cercetării științifice medicale și în sprijinirea pacienților cu platforme actuale și practice pentru a crește calitatea actului medical. Țin să mulțumesc în mod deosebit companiei Johnson & Johnson, care a inițiat acest demers și îl implementam anual împreună, contribuind astfel, în mod concret, la dezvoltarea ecosistemului digital în domeniul sănătății, în România. Vreau să mulțumesc de asemenea reprezentanților Centrului de Inovație și e-Health din cadrul UMF „Carol Davila” din București și celor ai Societății Studenților în Medicină din București, care au reușit și anul acesta să contribuie la buna sa desfășurare a acestui proiect cu potențial de a schimba lucrurile în bine", a declarat Prof. Dr. Viorel Jinga, Rectorul Universității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București.

Fiecare echipă câștigătoare va primi din partea Johnson & Johnson România o finanțare pre-seed în valoare de 10.000 USD, pentru dezvoltarea și implementarea proiectului. De asemenea, în următoarele 6 luni după încheierea Hackathonului, echipele vor beneficia de sprijin și mentorat în implementarea proiectului lor atât din partea Johnson & Johnson, cât și din partea Universitatății de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, prin intermediul Centrului de Inovație și e-Health și Societatea Studenților în Medicină din București.